BiH Top Vijesti

Općina Stari Grad – Podrška projektu za besplatne logopedske tretmane za djecu

Učenici osnovnih škola sarajevske općine Stari Grad, kao i predškolci sa govorno-jezičkim poteškoćama, imat će i ove godine mogućnost besplatnih logopedskih tretmana kroz rad sa stručnim osobljem Zavoda ‘Mjedenica’.

 

Radi se o projektu koji već 11 godina finansira Općina Stari Grad Sarajevo omogućivši tako djeci i njihovim roditeljima brži pristup i rad sa stručnim osobama u rješavanju govorno-jezičkih poteškoća. Projekt je izuzetno važan za što bolji razvoj djece, postizanje boljeg uspjeha u školi i socijalizaciju u društvenoj sredini.

Tim povodom načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Seid Škaljić posjetili su danas Zavod Mjedenica gdje ih je dočekala v.d. direktorice Zavoda Zumreta Jeina. Posjeta je iskorištena za obilazak korisnika Zavoda, te za potpisivanje ugovora o finansiranju projekta.

– Nastavljamo podršku tom projektu jer smo svjesni značaja za djecu, ali i njihove roditelje. U Zavodu su mi izložili ideju da se kroz taj projekt nabave i određeni materijali koji će stručnim osobama olakšati rad sa djecom koja imaju govorno-jezičke poteškoće, kao i plan održavanja radionica za roditelje i djecu. Drago mi je, projekt ide u tom pravcu i razvija se jer je naš zajednički cilj pomoći što većem broju djece – poručio je načelnik Hadžibajrić.