BiH Top Vijesti

Općina Stari Grad: Za sanaciju 900 metara asfalta potrošeno 600.000KM

Foto by; Crna Hronika

Općina Stari Grad je projekat od 900 metara asfalta, dvije slivne rešetke, jedan hidrant i jedan ležeći policajac nazvala “velikim infrastrukturnim projektom i na njega potrošila 600.000 KM.

Evo šta su tim povodom rekli iz Općine:

“Uspješno je završen veliki infrastrukturni projekat sanacije ulice Baruthana, u najvećoj starogradskoj mjesnoj zajednici Mošćanica. Ulica je sanirana u dužini od 900 metara, na dijelu od broja 62 (od kombi stanice Hladivode) do ulice Faletići broj 1 (raskrsnica kod bivše kasarne Faletići).

Ulica Baruthana prolazi kroz centralni dio naselja i izuzetno je važna putna komunikacija. Njom saobraća i javni gradski prevoz, te je koristi veliki broj učenika obližnje OŠ ”Vrhbosna”. U prethodnim godinama rađene su sanacije ostalih dijelova ulice, a ove godine je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić u svoj program rada uvrstio centralnu dionicu dužine 900 metara. Kako bi ulica bila u potpunosti završena prije većih padavina i pogoršanja vremenskih uslova, radovi su posljednjih dana ubrzani, a ove sedmice je na jedan dan u potpunosti obustavljen saobraćaj kako bi se dionica asfaltirala.

Svjestan važnosti ove saobraćajnice, općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić uvrstio je ovaj projekat u program rada za tekuću godinu, te planirao sredstva za njegovu realizaciju u iznosu od 600.000 KM, rekli su iz Općine Stari Grad.

U sklopu radova uklonjen je stari asfalt, urađena odvodnja površinskih voda, te nanošenje dva sloja novog asfalta. Ugrađene su dvije slivne rešetke, deset poklopaca šibera i jedan hidrant. U toku dana bit će završeno iscrtavanje saobraćajnice.