BiH Košarka Top Vijesti

Oslabljeni ‘Zmajevi’ večeras protiv olimpijskog i evropskog viceprvaka

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, večeras u gradu Pau, protiv domaće selekcije Francuske igra susret 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kao i u susretu protiv Mađarske, prije tri dana u Sarajevu u kojem su slavili sa 73:68, “Zmajevi” će nastupiti znatno oslabljeni bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Miralema Halilovića, Emira Sulejmanovića, Edina Atića i Johna Robersona. Dodatni problem za selektora Adisa Bećiragića predstavlja sinoćna povreda na treningu Sanija Čampare, zbog koje je  upitan i njegov nastup.

– Pobjedom nad Mađarskom ostali smo u igri za plasman na Mundobasket. Imamo mnogo problema sa povredama i sastavom tima, očekuje nas duel protiv Francuske, koju ćemo pokušati da iznenadimo, ali bez kompletne prve petorke sa šampionata Evrope, to će biti jako teško – kazao je Bećiragić.

Najbolji bh. košarkaš u pobjedi protiv Mađarske, centar Kenan Kamenjaš, očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu protiv akutalnog evropskog i olimpijskog viceprvaka.

– Možemo obećati borbu i energiju od prve do posljednje minute, kao što je bio slučaj u Sarajevu protiv Mađarske – poručio je Kamenjaš.

Bh. tim će  nastupiti u sastavu: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

Susret Francuska – Bosna i Hercegovina igra se večeras od 20.30 sati.

 

Fena/Informer.ba