Region Udarno Vijesti

Osumnjičeni za prevaru Šarićeve majke ubijen!

Milivoje Terzić (37) iz Pljevalja, osumnjičen da je prevario majku narko bosa Darka Šarića za 300.000 evra, zadavljen je juče oko 13 sati u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, prenose podgoričke “Vijesti”.

Iako je u zvaničnom saopštenju ovog zavoda rečeno da se Terzić objesio o zaštitnu rešetku koja od prozora odvaja sobu u kojoj je bio smješten sa još pet pritvorenika, izvor “Vijesti” blizak istrazi tvrdi da su nalazi obdukcije pokazale da je Pljevljak zadavljen.

Za sada zvanična verzija govori da je Terzić počinio samoubistvo u trenutku kada je ostao sam, juče oko 13 sati, kada su ostali pritvorenici izašli u polusatnu šetnju. On je odbio da im se pridruži pod izgovorom da mu se ne šeta.

Optužnica protiv protiv Terzića i Aksentija Ilijina iz Subotice podignuta je zbog krivičnog djela prevare. Oni se terete da su od 28. do 31. jula lažno prikazali Ivanki Šarić, majci Darka i Duška Šarića, da će za 300.000 eura izdejstvovati ustupanje krivičnog postupka iz Italije u Crnu Goru za njenog sina Duška.

Milan Radović, direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, Aksentije Ilijin se Ivanki Šarić predstavljao kao “Marko iz kabineta predsjednika Crne Gore”.

” On je Ivanki Šarić nudio pomoć u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv njenog sina Duška. On bi davao telefonsku vezu Terziću koji je izmijenjenim glasom imitirao glas predsjednika Crne Gore. On je u bjekstvu nakon što je prethodno od Ivanke Šarić preuzeo 300.000 evra u njenom stanu u Pljevljima “- rekao je Radović.

Kako se navodi u saopštenju Terzića je po prijemu u zatvor u Podgorici detaljno pregledao zatvorski ljekar i u njegovom zdravstvenom kartonu konstatovao da je psihosomatski zdrav.

” Prema izjavi zatvorskog ljekara, pritvoreni Terzić je djelovao stabilno i ništa nije ukazivalo na suicidne namjere. Ovu konstataciju je potvrdilo i pet pritvorenih osoba” – izjavio je Radović.

Prema tvrdnjama uprave ovog zatvora “uvidom u evidenciju o realizovanim posjetama Terzića je u zatvoru posjećivala samo majka i to po odobrenju Osnovnog suda u Kotoru”.

Više detalja o samoubistvu Terzića biće poznato nakon istražnih radnji “- kaže se u saopštenju i dodaje da je uprava zatvora o ovom slučaju obavijestila Upravu policije, Osnovno državno tužilaštvo, predsjednika Višeg suda u Podgorici, advokata i porodicu preminulog.