Region Udarno Vijesti

Otela 16-godišnjakinju, skinula golu i iživljavala se, na kraju opljačkala

Novosadska policija uhapsila je 18-godišnju Veroniku D. iz Kovilja zbog sumnje da je otela 16-godišnju djevojčicu i iživljavala se na njoj.

Veronika je prijetila mlađoj učenici da će je ubiti, te je zatvorila u zgradu u izgradnji. Skinula ju je golu i opljačkala. Zbog ove radnje bit će predata istražnom sudiji koji će joj odrediti pritvor.

Iživljavanje 18-godišnjakinje na dvije i pol godine mlađoj djevojčici dogodilo se 4. novembra ove godine oko 12 sati u Novom Sadu.  Osumnjičena je djevojčici prijetila ubistvom i na silu je dovela u napuštenu zgradu. Na hladnoći je morala satima stajati gola, jer joj nije dozvoljavala da se obuče.

Veronika je nakon dva dana opljačkala još dvije djevojčice. Na teret joj se stavlja protivpravno lišavanje slobode i razbojništva. Slijedi joj kazna od 10 godina zatvora.  

Okrivljena će uz krivičnu prijavu biti privedena dežurnom istražnom sudiji Osnovnog suda koji bi trebalo da odluči da li će pokrenuti istragu i da li će joj odrediti pritvor, prenosi Trojka.rs.

Informer.ba