BiH Top Vijesti

Otvaraju se zavarene kapije KCUS-a

Doktor Alen Pilav, v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), danas će izdati naredbu za otvaranje zavarenih kapija KCUS-a. 

Tehnički sektor i sektor obezbjeđenja će biti zaduženi da presjeku varove i lance, kao i da skinu šiljke sa ograde, bagerom uklone postavljene betonske žardinjere i na kraju da očiste stepeništa. Sektor obezbjeđenja potom će preuzeti kontrolu i nadzor nad tim ulazima.

“Kapije otvaramo kako bi pacijentima i uposlenicima olakšali ulazak i izlazak sa KCUS-a. Počet će sa donjom pješačkom kapijom KCUS-a prema Arhitekturi u 10.30 sati”, saopćeno je s KCUS-a.

Podsjećamo, Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smijenio je u ponedjeljak, 27. novembra, generalnu direktoricu te zdravstvene ustavnove Sebiju Izetbegović i imenovao za vršioca dužnosti generalnog direktora KCUS-a doktora Alena Pilava.

Na sjednici održanoj 30. oktobra Upravni odbor je donio odluku o pokretanju postupka za razrješenje generalne direktorice KCUS-a prije isteka mandata jer, kako je navedeno, ne ispunjava više uslove za direktoricu.

Izetbegović je, odlukom UNSA, ostala bez akademskih zvanja, magistra i doktora nauka. Nije više ni predavač u svojstvu profesora na Medicinskom fakultetu.

Sa druge strane, ona tvrdi da su odluka o imenovanju UO KCUS-a i zahtjev za njenu smjenu nezakoniti. Tvrdi da za to nema saglasnosti ministra zdravstva Federacije BiH. Najavila je tužbu i upravni spor pred nadležnim sudom.

Pilav je doktor medicinskih nauka i priznati stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije, a na KCUS-u je zaposlen od 1992. godine. Predaje na katedri za hirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu. Član je Evropskog udruženja torakalnih hirurga, Evropskog respiratornog udruženja, Evropskog udruženja endoskopske hirurgije i Udruženja endoskopskih hirurga Bosne i Hercegovine. Također je član Upravnog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, a ranije je bio član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Pilav je doktor medicinskih nauka i priznati stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije, a na KCUS-u je zaposlen od 1992. godibe. Predaje na katedri za hirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu. Član je Evropskog udruženja torakalnih hirurga, Evropskog respiratornog udruženja, Evropskog udruženja endoskopske hirurgije i Udruženja endoskopskih hirurga Bosne i Hercegovine. Također je član Upravnog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, a ranije je bio član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Tags