BiH Top Vijesti

Otvorenje sezone skijanja na kakanjskim Ponijerima

Dvadesetak centimetara snijega koji je napadao te prekrio skijašku stazu u Ski centru “Ponijeri” iznad Kaknja omogućio je zaposlenicima KSC “Kakanj” da urede stazu i danas u 13 sati otvore ovogodišnju skijašku sezonu.

Sezona skijanja u ovom, inače i jedinom skijaškom centru u Zeničko-dobojskom kantonu, ako su povoljni vremenski uslovi, tradicionalno počinje 15. decembra, ali je izostanak snijega ove sezone otvaranje nešto više od kilometar duge staze prolongirao za skoro punih mjesec dana.

-Snijeg je napokon pao i nakon što smo uredili stazu, danas će od 13 sati biti dostupna skijašima za skijanje. Krenut ćemo s poludnevnim skijanjem od 13 do 16 sati, a večeras ćemo imati i noćno skijanje od 18 do 21 sat – ističe direktor KSC “Kakanj” Mirza Mušija.

Cijena poludnevnog skijanja i korištenja ski-lifta je 10 KM, kao i za noćno skijanje, dok je za cjelodnevno skijanje karta 15 KM.

Smještaj u sedam apartmana tog preduzeća, koji se nalaze u sklopu potpuno renovirane, te prije 10-ak dana otvorene Eko kuće “Kameni” uz samu skijašku stazu je 40 KM po osobi, a ukupno na raspolaganju imaju 24 kreveta.

– Tokom zimskog školskog raspusta koji je upravo u toku, organiziramo i cjelodnevno skijanje, ali trenutne temperature još uvijek nisu pogodne za cjelodnevno skijanje. Zato smo se odlučili da stazu otvorimo danas od 13 sati kako bismo je što više sačuvali i za naredne dane. Skijanja će biti i sutra te za dane vikenda – najavljuje Mušija.

Kakanjski skijaški centar, uz skijašku stazu, ima i stazu za sankanje, koju posjetioci mogu koristiti besplatno.

 

Fena/Informer.ba