Region Top Vijesti

Ovako je Massimo govorio o smrti: ‘Prezirem je iz dna duše.”

U 61. godini života napustio nas je Massimo Savić, muzičar kojeg su obožavali diljem regije.

Iza njega je impresivna karijera koja je trajala četiri desetljeća, a uoči koncerta, koji je prošle godine održao u Beogradu, Massimo je gostovao na srpskoj Pink televiziji i otkrio brojne pojedinosti iz privatnog života.

Prisjetio djetinjstva bez oca koji je ostavio njega i mamu kad je pjevač imao četiri godine.  Pjevač je opisao kako su se njegovi roditelji upoznali u bolnici.  – Oni su se upoznali kada je on bio slijep, prije operacije. Izgubio je vid tokom bombardovanja na Visu i do te operacije nije vidio. S mojom mamom se upoznao na Rebru gdje je on bio pacijent, a ona je došla u bolnicu u posjet svom bratu. Mislili su da je neće preživjeti, ali jest. Uz vrlo jaku dioptriju progledao je i rekao mojoj majci: Mogu li ja vas posjetiti kada progledam pa da se vjenčamo? Krajem 1961. godine mami je stigao telegram da joj on stiže i to je bilo to. Vjenčali su se a kasnije sam se rodio i ja – ispričao je Massimo.

Porodičnu idilu je prekinula očeva bolest. – Rastavila ih je bolest, dijagnosticirali su mu leukemiju, on se uplašio, samo je otišao i umro. Neko vrijeme nismo znali gdje je. Kasnije smo otkrili da živi s nekom ženom, koja također umire od raka. Strašno ga je pogodila ta bolest, mene također. Svaki put za moj rođendan slao mi je poklone limuzinom. Mnogo mu toga nisam stigao kazati. Umro je kad sam imao šest godina, tako da sam tek kasnije od njegovih prijatelja saznao sve o njemu – rekao je Massimo.

Progovorio je i o smrti i otkrio da je se boji jer vjeruje da je to konačni kraj čovjeka.  – Prezirem činjenicu da me više nema, Arsen i ja smo često znali govoriti o tome, natjecali smo se u tome tko više prezire smrt. Prezirem je iz dna duše. Zašto mi je dan intelekt, zašto mi je dana životna spoznaja. Nažalost, bojim se da nema života nakon ovoga – kazao je Massimo.