Izdvojeno Svijet Vijesti

Panika u Velikoj Britaniji: Veliki požar se približava naseljima

Veliki požar buknuo je u srijedu navečer u Velikoj Britaniji i velikom brzinom se proširio na područje od 250 km šuma i livada.

Zbog jakog vjetra požar se opasno približio naseljima. Svi stanovnici gradića Upton Heatha, koji se nalazi u blizini požara su evakuirani. Oblak dima izaziva gušenje stanovnika okolnih mjesta te su, za sada, zabilježene tri žrtve.

Vatrogasci neprestano gase vatru i polijevaju ugašena područja vodom kako bi smanjili mogućnost ponovnog izbijanja požara. Spasilačke službe tvrde da je ovo najveći požar na području Velike Britanije od 1976. godine.

Razlog izbijanja vatre suša?

Glasnogovornik vatrogasne postaje u Dorsetu izjavio je za Daily Mail kako su svi mještani upozoreni da ne izlaze iz kuća i da se drže podalje od vrućine oblaka dima. ‘Vatru sada kontroliramo i naselja su sigurna. Nećemo dopustiti da se vatra proširi‘, rekao je glasnogovornik.

Vjeruje se da je suša razlog izbijanja vatre. Nekoliko vatrogasaca je hitno prevezeno u bolnice zbog premorenosti. Keith Bacon, zapovjednik akcije, rekao je da se ovakav događaj rijetkost te da će većina vatrogasaca završiti svoju karijeru bez sudjelovanja u ovako velikim slučajevima.

 

Informer.ba