BiH Nogomet Sport Vijesti

Petev: Crna Gora je ozbiljna ekipa, opasnija u gostima nego kod kuće

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivaylo Petev, danas je objavio spisak igrača za preostale susrete Lige nacija. BiH igra protiv selekcija Crne Gore (23. septembra) u Zenici i protiv Rumunije (26. septembra ) u Bukureštu.

 

Nogometaši BiH vode u Trećoj grupi B-Lige nacija sa osam bodova, ispred Crne Gore, koja ima bod manje. Eventualnom pobjedom nad prvim pratiocem,  ‘Zmajevi’ bi već u prvoj utakmici osigurali prvo mjesto i plasman u A diviziju, ali i baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Na pres-konferenciji, u Nogometnom savezu BiH, bugarski stučnjak kazao je da je okupljanje ekipe zakazano 19. septembra, te da će imati četiri dana da se pripreme za prvu utakmicu, koja je po njegovim riječima veoma bitna.

– Na spisku je većina igrača koji su tu bili u junu i koji su to svojim odnosom i profesionalizmom zaslužili. Pred nama su važne dvije utakmice, a u fokusu je prvi meč sa Crnom Gorom. Spremićemo se dobro za predstojeće mečeve – kazao je Petev.

Selektor je prokomentarisao reprezentaciju Crne Gore.

– To je jedna ozbiljna ekipa i smatram da su opasniji u gostima nego kod kuće. Način na koji igraju nam ukazuje na to. Bitno je da budemo spremni na svaku situaciju koja se može desiti tokom utakmice. Pokazali smo u prethodnim susretima dobru igru i ovo je meč koji nam je mnogo važan. Želimo da dođemo do bodova, nije važno na koji način. Imamo dosta vremena i odlučićemo s kojom ćemo postavkom da se suprotstavimo Crnoj Gori – kazao je Petev.

Na selektorovom spisku je Miralem Pjanić, koji je napustio Barcelonu i danas bi trebao postati novi igrač Al Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Petev je naveo da zbog toga njegov status u reprezentaciji neće biti doveden u pitanje i da je jedan od naših glavnih  igrača.

– U Barceloni nije dobio minutažu koja mu je bila obećana i zato je otišao u Ujedinjene Arapske Emirate. Neće se mijenjati njegov status u reprezentaciji. On je jedan od naših glavnih igrača, a pogotovo je junsko okupljanje odigrao dobro. Jedino se može njegov status promijeniti da bude povrijeđen ili bolestan – rekao je Petev.

 

Fena/Informer.ba