Crna hronika Vijesti

Pijani otac na smrt prebio sina

Željko Vidović (41) preminuo je sinoć u porodičnoj kući u mjestu Župica, kod Drvara, od posljedica teških povreda koje mu je u martu nanio otac Mile Vidović (64), potvrđeno je iz MUP-a Livanjskog kantona.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da su uviđaj izvršili pripadnici Policijske uprave Drvar, nakon čega je tijelo preminulog prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice “Fra Mihovil Sučić” u Livnu gdje će tokom dana biti izvršena obdukcija.

Mile Vidović je 6. marta, nakon svađe sa sinom Željkom u porodičnoj kući oko 22.00 sata, pod uticajem alkohola razbio kuhinjski sto i sina udario šakom u glavu, a nakon toga drvenom nogom od stola udarao ga po glavi i nanio mu povrede opasne po život.

Željko Vidović je usljed teških povreda pao u komu, zbog čega je više od dva mjeseca proveo u Kliničkoj bolnici u Mostaru, a njegovom ocu je 8. marta, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, sud u Livnu odredio jednomjesečni pritvor.

Miletu Vidoviću je 7. aprila produžen pritvor u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru za još dva mjeseca, do 7. juna, jer je Krivičnim zakonom Federacije BiH za pokušaj ubistva propisana kazna zatvora od najmanje pet godina.

 

Srna/Informer.ba