BiH Kultura Vijesti

Počela manifestacija ‘Zimovanje u biblioteci’

Tradicionalna manifestacija “Zimovanje u biblioteci”, koju Gradska biblioteka Zenica organizuje u toku zimskog školskog raspusta, ove se godine održava u dva odjeljenja te biblioteke i namijenjena samo djeci školskog uzrasta – kazao je za Fenu direktor  biblioteke Nermin Ormanović.

U protekle dvije godine ova je manifestacija, napominje, održavana samo u Odjeljenu Novo Radakovo, gdje je i ove godine, počev od prvog dana zimskog raspusta, 4. januara, održan prvi sadržaj- Origami radionica za djecu školskog uzrasta.

U tom je odjeljenju već održane i Kreativna sekcija za djecu od sedam do 10 godina, zatim jučer i CSI Math! – detektivska matmatika za djecu od 10 do 14 godina, a preostalo da se, 12. januara, održi i Kviz općeg znanja, za isti uzrast.

Glavne će aktivnosti biti u Dječijoj čitaonici, koja je novootvoreno naše odjeljenje, a gdje će danas, u 12 sati, biti održana radionica “Zabavno čitanje”, namjenjena za djecu od sedam do devet godina. Naredni programi u tom odjelu održat će se 10. januara, također u 12 sati, kada će biti organizirana “Čajanka za knjigoljupce”, namjenjena djeci od sedam do 10 godina, te konverzacijski kurs engleskog jezika “English please” (15 sati), za malo veću djecu, uzrasta od 12 do 15 godina.

 

Fena/Informer.ba