BiH Kultura Vijesti

Počela prodaja ulaznica za 14. festival sevdalinke u Tuzli

Festival sevdalinke, koji je odavno postao tradicionalan događaj u Tuzli, ove godine će biti održan od 30. novembra do 1. decembra, a organizatori su najavili mnogo poznatih imena sa bh. estrade koje posjetioci imati priliku slušati uživo 1. decembra u Bosanskom kulturnom centru.

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrijednije muzičke baštine naših prostora. Tokom godina razvijena je velika mreža podrške i kreirano je više od 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo više od stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije…

– Ove godine kao i svih prethodnih imate priliku da uživate u izvedbama sevdalinke nekih od najpoznatijih imena, uz prijenos uživo na RTV TK i Trgu Slobode u Tuzli. Počela je prodaja ulaznica za 14. festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, a cijena ulaznice iznosi 10 KM. Ulaznice se mogu kupiti svaki radni dan od 8 do 15 sati na biletarnici BKC-a Tuzla, kao i putem rezervacije na Viber broj: +387 61 018 138 – saopćili su organizatori.

Pored revijalne noći 1. decembra, zakazane je i takmičarska večer 30. novembra kada će se domaći i regionalni takmičari nadmetati sa svojim autorskim djelima.

– Do tada možete uživati u najljepšima izvedbama sevdalinke sa prethodnih festivala na youtube kanalu – navode organizatori.

Fena/Informer.ba