Crna hronika Udarno Vijesti

Podignuta optužnica protiv K.M koji je se tereti za ubistvo

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo podiglo je optužnicu protiv K. M. (1985.) iz Sjenice, državljanina Srbije, koji se tereti za ubistvo S. P. počinjeno 14. maja 2009. u ulici Mahmuta Bušatlije do kućnog broja 101, općina Novi Grad Sarajevo.

Kako se u optužnici navodi, nakon što je prethodnog dana imao fizički sukob sa S. P. i S. D., optuženi je s još dvije nepoznate osobe otišao do kuće u kojoj je stanovao S. P. do koje ih je vlastitim atomobilom odvezao N. Š.

Prema tužbenim navodima, K. M. i dvije nepoznate osobe su u namjeri da S. P. liše života ušli u spomenutu kuću te fizički napali S.P. koji je zadobio više teških i lakših povreda te četiri ubodne rane nanesene kuhinjskim nožem.

Kako se dalje navodi, nakon ubistva S. P., optuženi K. M. i dvije N.N. osobe udaljili su se s mjesta događaja istim vozilom kojim su i došli, a za čijim je upravlječem bio N. Š. koji ih je čekao u neposrednoj blizini, pristajući da im omogući bijeg.

Prilikom vožnje K. M. je iz vozila u ul. Hekim Ogul Alipaše, preko puta kućnog broja 105, općina Novi Grad pored saobraćajnice u rastinje izbacio  spomenuti kuhinjski nož. Nakon što su se optuženi i druge dvije N.N. osobe presvukli u kući koju je koristio K.M., N.Š. ih je odvezao do željezničke stanice da bi pobjegli izvan teritorije Bosne i Hercegovine, navodi se u optužnici, saopćilo je Kantonalno tužilaštvo Sarajevo.