Crna hronika Udarno Vijesti

Poginuo motociklista kod stadiona ˝Tušanj˝

U teškoj sabraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 18 sati u Rudarskoj ulici do br.5, u neposrednoj blizini stadiona ˝Tušanj˝ u Tuzli poginuo je dvadesettrogodišnji Senaid Sačević iz Tuzle.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali dvadesetdevetogodišnji P.E. iz Zvornika, nastanjen u Tuzli, koji je upravljao automobilom ˝audi 80˝(A12-K-727) i stradali Senaid Sačević iz Tuzle koji je upravljao skuterom ˝piaggo nexus˝(A28-K-731). Kako saznajemo u Tužilaštvu TK, do saobraćajne nesreće je došlo kada je P.E. u namjeri da se uključi na glavnu cestu oduzeo prvenstvo prolaza i ostvario kontakt sa motociklistom. Povrijeđeni Sačević je od posljedica teških povreda preminuo na putu do bolnice u sanitetu SHMP Doma zdravlja Tuzla. Smrt je u 18:25 sati konstatovao dežurni ljekar na Odjelu intenzivne njege UKC-a Tuzla, potvrđeno je TIP-u u MUP-u TK.

Uviđaj na mjestu nesreće izvršili su službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla. ˝Vozač P.E. je podvrgnut alko-testu koji je pokazao da nije bio pod utjecajem alkohola. Izdala sam naredbu za vađenje krvi od vozača, kao i da se izvrši obdukcija tijela stradalog˝, kazala je za TIP kantonalna tužiteljica Mirjana Hrvić. Nakon što policija dostavi izvještaj postupajući tužilac će izdati naredbu za vještačenje po vještaku saobraćajne struke kako bi se utrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

 

Foto:Tip/Informer.ba