Top Vijesti

Policija uz pomoć psa pronašla 11 kilograma heroina

U prepravljenom dijelu vozila albanskih nacionalnih oznaka, na graničnom prijelazu Karasovići, policija je u utorak, 10. januara, uz pomoć psa za detekciju droga pronašla 20 paketa s 11 kilograma heroina, izvijestila je u srijedu Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Nakon osnovne granične kontrole, granični policijski službenici su profiliranjem putnika u vozilu posumnjali na krijumčarenje droge, pa su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju kontrole, prenosi Hina.

“Službeni pas za detekciju droga Hunt pozitivno je reagovao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila. Po naloga suca istrage vozilo je pretraženo, te je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11,035 kilograma heroina”, navodi se u priopćenju policije.

U vozilu su bili 30-godišnjak za upravljačem, a kao suputnik 44-godišnjak, obojica albanski državljani, koji su uhapšeni, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su heroin namjeravali prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, uz kaznenu prijavu su predani pritvorskom nadzorniku.