Politika Region Top

U utrci za predsjednika Crne Gore i Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene CG

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović predat će danas kandidaturu za predsjedničke izbore koji su u Crnoj Gori zakazani za 19. mart te tako službeno postati drugi predsjednički kandidat u toj zemlji.

U utrci za predsjednika Crne Gore pored Danilovića, koji je svoju kandidaturu najavio na Facebooku, bit će i predsjednik Nove srpske demokracije Andrija Mandić čiju je kandidaturu potvrdilo crnogorsko Državno izborno povjerenstvo. Istodobno odbijena je kandidatura čelnika Pokreta “Europa sad” Milojka Spajića koji, osim crnogorskog, ima i državljanstvo Srbije kao i prebivalište u obje države.

Također kandidaturu za predsjednicu Crne Gore najavila je i Draginja Vuksanović Stanković iz SDP-a, kao i Dejan Vukšić iz Demokršćanskog pokreta.

Kandidat Demokratske Crne Gore Mila Đukanovića, aktualnog crnogorskog predsjednika bit će poznat 24. februara, najavili su iz te stranke.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je predsjedničke izbore za 19. mart ove godine, a kandidature se mogu podnositi do 26. februara.