Region Vijesti

Ponovno evakuirane škole u Crnoj Gori

Osnovne škole u Crnoj Gori ponovno su u petak evakuirane zbog dojave da su u većem broju tih obrazovnih institucija postavljene bombe.

 

Crnogorska policija priopćila je da je dojava o postavljenim bombama stigla na e-mail adrese 19 škola u Podgorici, Beranama, Bijelo Polju, Budvi, Herceg Novom i Nikšiću.

“Uprava policije poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila nastavno osoblje i učenike. Radit će se na identifikaciji mail adrese s koje su stigle prijetnje”, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Crnogorski mediji objavili su da se u jednoj od dojava navodi da je na školskom terenu podmetnuto je mnogo bombi.

“Uvijek sam sanjao o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu, sve ćemo pobiti, nitko neće ostati živ. Sve će prokrvariti. Pokažite svima naš tekst, želimo da svi znaju naše razloge, vodila nas je mržnja od rođenja, pod nama je gorjela zemlja. Neko gradi, ljudi poput nas sve pretvaraju u pepeo”, piše  između ostalog, u prijetnji koju je primila jedna osnovna škola u Podgorici.

Prije dvije sedmice crnogorsko ministarstvo prosvjete naložilo je obustavu nastave u školama, nakon što je na mailove 93 crnogorske škole stigao prijeteći mail o postavljenim bombama, podsjeća Hina.

Crnogorska policija kasnije je priopćila da je, uz pomoć kolega iz Češke, došla do informacija da je prijeteće poruke slao maloljetnik iz te države.

 

Fena/Informer.ba