BiH Ekonomija Izdvojeno Vijesti

Ponovo poskupljuje struja za 47,4%

U Federaciji BiH /FBiH/ struja bi mogla da poskupi 47,4 odsto, a ne 30 odsto, kako je do sada iznošeno u javnosti, upozoravaju iz Saveza udruženja potrošača BiH.

Predsjednik Upravnog odbora Saveza Gordana Bulić rekla je da su zamajavani učesnici javnih rasprava, koje je organizovala Regulatorna komisija za električnu energiju FBiH /FERK/, a povodom zahtjeva “Elektroprivrede BiH” za korekciju cijena.

Uvijek je pominjan samo prosječni rast cijena od 13 odsto do 21 odsto kojim bi se obezbijedio potrebni ukupni prihod da ‘Elektroprivreda’ ne bude u gubitku“, rekla je Bulićeva “Dnevnom avazu”.

Prema njenim riječima, da bi se namaklo prosječno povećanje cijena od 21 odsto, “Elektroprivreda” je zatražila da domaćinstvima, koja čine 50 odsto ukupne potrošnje struje, ovaj energent poskupi 47,4 odsto.

Bulićeva navodi da niko ne zna koliko poskupljenje će odobriti FERK, te dodaje da će biti previše ako to bude i 30 odsto, jer građani, u sadašnjoj situaciji, mogu podnijeti povećanje od 12 do 13 odsto.

 

Fena/Informer.ba