BiH Kultura Vijesti

Pop Art Festival raspisuje poziv za mlade autore!

Pop Art Festival (PAF) raspisuje otvoreni poziv za dostavljanje radova koji će biti predstavljeni u okviru izložbe „Novi talasi“, a cilj je afirmacija mladih bosanskohercegovačkih umjetnika, te poticanje njihovog stvaralaštva.

Izložba je jedna od tri postavki koje će biti predstavljene u okviru ovogodišnjeg PAF-a i bit će otvorena 23. septembra ove godine u Historijskom muzeju BiH.

– Želimo predstaviti autorice i autore do 35 godina starosti, koji u svojim umjetničkim praksama zauzimaju kritički i angažiran stav. Izložba „Novi talasi“ nastoji prikazati na koji način mlade umjetnice i umjetnici vide i reaguju na društveno-političku stvarnost – obrazložili su iz Udruženja Pogon.

Učestvovati se može sa najviše tri rada iz oblasti slikarstva, grafike, skulpture, instalacije, video arta, fotografije i performansa.

Prijave se vrše isključivo online, a zainteresirani autori svoja djela mogu dostaviti na E-mail adresu: izlozba@pogon.ba dostaviti:

Prijavljene radove će razmatrati umjetnički savjet koji čine Bojan Hadžihalilović, Claudia Zini i Elma Hodžić.

Na otvorenju izložbe će stručni žiri proglasiti najbolji rad, a nagrađeni/a autor/ica dobija priliku za samostalnu izložbu u Galeriji savremenih umjetnosti Manifesto, te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Konkurs je otvoren od 25.07 do 10.08. 2022.godine. Rezultati konkursa će biti objavljeni krajem augusta na društvenim mrežama Udruženja Pogon, a odabrani umjetnici će biti obaviješteni putem emaila.

 

Fena/Informer.ba