Region Udarno Vijesti

Sin Darko odao skrovište Ratka Mladića!

Bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) Ratko Mladić živio je u Lazarevu nadomak Zrenjanina najmanje godinu dana prije nego što je uhapšen.

Kako piše srbijanski “Press RS”, pozivajući se na izvor iz vrha istrage, Mladić je u Lazarevu pronađen gotovo slučajno, nakon što je policijska jedinica, koja je za njim tragala, na osnovu nekoliko telefonskih razgovora posumnjala da se general krije upravo u kući rođaka Branislava Mladića.

Prelomni trenutak u potrazi za Mladićem dogodio se oko Đurđevdana, kada je njegova porodica, supruga Bosa, sin Darko, snaha i unuci, došla u Lazarevo na slavu kod jednog rođaka. Prije polaska za Beograd, Mladići su svratili da obiđu i drugog rođaka Branislava Mladića. U njegovoj kući se nisu zadržali duže od pet minuta, nakon čega su otputovali za Beograd.

Isti izvor navodi da je nekoliko dana nakon slave, Darko Mladić telefonom zvao rođaka. “Kako ste vi, treba li vam nešto”, upitao je Darko Branislava, što je bila prva naznaka da se u Brankovoj kući događa nešto nesvakidašnje, piše “Press”.

Prema istom izvoru, BIA je stavila Lazarevo pod prismotru, iako se i dalje u selu ništa nije sumnjivo događalo. Izvor iz vrha istrage navodi da se 26. maja odlučilo da se provjeri kuća u kojoj je živio Branislav. Iz Beograda su krenula dva automobila sa pripadnicima BIA i posebne policijske jedinice koja traga za haškim bjeguncima. Kada su stigli, Branislav im je sasvim normalno otvorio kapiju i nije pravio nikakve probleme.

U jednoj od prostorija u njegovoj kući bio je još jedan čovjek, a na stolu ispred njega bila su dva pištolja koji su mu odmah oduzeti. Taj čovjek bio je general Mladić, koji je rekao “Ja sam onaj kojeg tražite”.

Na osnovu podataka do kojih je došla istraga vidi se da srpski general uopšte nije izlazio iz kuće u Lazarevu i da se njegov život odvijao u nekoliko soba, a osim pištolja jedina imovina bila mu je kesa puna lijekova kojima se liječio od posljedica moždanog udara koji je doživio 2008. ili 2009.godine.

 

24SI/Informer.ba