Izdvojeno Svijet Vijesti

Poslije robije zbog ubistva silovao dječaka u hotelu

Više tužilaštvo u Negotinu optužilo je Dejana Anđelkovića (42), izbijeglicu iz Prizrena, zbog silovanja dečaka, nedozvoljenog nošenja oružja, teške krađe i lažnog predstavljanja.

Nakon nezapamćenog slučaja silovanja maloljetnika u izbijegličkoj sobi hotela „Inex Krajina“ u Negotinu, 29. januara ove godine, od kada je silovatelj u pritvoru, ovdašnja javnost dodatno je uznemirena naknadnim saznanjem da je reč o jednom od najsurovijih zločinaca bivše Jugoslavije, četvorostrukom ubici kome je 1993. godine Okružni sud u Prizrenu izrekao smrtnu kaznu. Anđelković je jedan od dvanaestorice osuđenika na smrt kome je, promjenom zakona, 2001. godine ukinuta smrtna kazna. Njemu je kazna smrću tada preinačena na 15 godina zatvora.

Kako „Blic“ saznaje, nekadašnji osuđenik na smrt nije priznao nijedno od krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret u noći između 29. i 30. januara ove godine. On je, naime, optužen da je u centru grada presreo dvojicu maloljetnika, lažno im se predstavio kao policijski inspektor, oteo mobilne telefone i nešto novca, a zatim jednog od njih, pokazavši mu pištolj koji je imao kod sebe, odveo u sobu hotela „Inex Krajina“, koju je delio sa nepokretnom majkom, gde ga je u kupatilu silovao.

 

Informer.ba