BiH Top Vijesti

Potpisan ugovor za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru

Nakon provedenog otvorenog postupka za javnu nabavku radova u Gradskoj vijećnici Grada Mostara, danas je potpisan Ugovor o nabavci radova: izgradnja konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena “Mostar”.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Mostara Mario Kordić, Direktor Direkcije za izgradnju sportske dvorane u Mostaru Edin Prašo i direktor Hering d.d. Široki Brijeg Ladislav Bevanda.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić u obraćanju se zahvalio bivšem premijeru Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću i tadašnjoj Vladi s kojim je iskomunicirao finansiranje i saradnju na ovom značajnom projektu za Mostar.

Radovi prema ugovoru treba da započnu u roku 30 dana, a rok izgradnje I faze je 18 mjeseci. Olimpijski bazen jedan je od generacijskih projekata za građane koji se provodi trenutno u Mostaru i bit će izgrađen na lokaciji Južni logor.

Samo jedan izvođač prijavio se za izgradnju olimpijskog bazena.

Na tender se prijavila hercegovačka firma Hering, a rok žalbe bio je do kraja augusta, tako da se uvođenje izvođača u posao očekuje ovog mjeseca. Rok za izvođenje radova počinje najkasnije 30 dana od dana obostranog potpisa ugovora.

Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar koja je jučer postala svjetska prvakinja.