BiH Film Vijesti

‘Praznik rada’ Pjera Žalice u kinima širom BiH

Novi film Pjera Žalice “Praznik rada”, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u kina u BiH dolazi od četvrtka, 13. oktobra.

Kino pretpremijeru s ekipom filma, “Praznik rada” će imati u srijedu, 12. oktobra u Sarajevu – u CineStaru u 19 sati i u Cineplexxu u Sarajevu u 20 sati.

Na kino pretpremijeri u Sarajevu publiku će pozdraviti ekipa filma, a ulaznice za sve projekcije su u prodaji na blagajnama kina.

Nakon Sarajeva, ekipa filma odlazi ususret publici u Banja Luku u četvrtak, 13. oktobra, u Mostar u petak, 14. oktobra, u Tuzlu u ponedjeljak, 17. oktobra i u Zenicu u utorak, 18. oktobra.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva. „Praznik rada” će se prikazivati u sljedećim kinima: Blitz CineStar Mostar, Blitz CineStar Tuzla, Blitz CineStar Bihać, Blitz CineStar Zenica, Blitz CineStar Banja Luka, Blitz CineStar Sarajevo, Blitz CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Meeting Point, Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic.

Uloge  u filmu tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

Na pitanje koliko je značajno i prikazivačima imati domaće filmove u kinima i kakva je podrška multipleksa distribuciji bh. filmova, iz Cineplexxa kažu da im je drago da se lokalna produkcija razvija i da će Cineplexx imati priliku posjetiocima uskoro prikazati nove domaće filmove.

Iz CineStara kažu da su, kao dio grupe koja posluje u više različitih zemalja, svjesni značaja koji domaći film ima za kinoprikazivače kao i za filmsku industriju u cjelini.

Iz Obala Art Centra su izjavili da ih raduje  činjenica da u sve dijelove BiH stižu novi domaći filmovi – prvi je film Pjera Žalice ‘Praznik rada’, a do kraja godine u bh. kina stižu još tri filma.

 

Fena/Informer.ba