BiH Top Vijesti

Predsjedajući arbitar Clint Williamson u posjeti BiH

– Predsjedajući arbitar Arbitražnog tribunala za Brčko, veleposlanik Clint Williamson, posjetio je ovaj tjedan Brčko i Sarajevo i sastao se s domaćim dužnosnicima kako bi s njima razgovarao o poštivanju Konačne arbitražne odluke za Brčko, reformskim inicijativama i prioritetima vlasti Brčkog, kao i o sveukupnom političkom okruženju u BiH.

Zajedno s prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko Jonathanom Mennutijem, veleposlanik Williamson sastao se u Brčkom s rukovodstvom Vlade i Skupštine Distrikta, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika.

Dodaje se kako se informirao o aktualnoj zakonodavnoj reformi koja će doprinijeti ciljanom izdvajanju proračunskih sredstava za razvoj infrastrukture, kao i o mjerama usmjerenim na jačanje kapaciteta Ureda za borbu protiv korupcije Brčko Distrikta.

Na sastanku s predstavnicima Ureda za borbu protiv korupcije Brčko Distrikta, veleposlanik Williamson se zanimao za rad ovog ureda, suradnju s drugim organima za provođenje zakona i institucijama Distrikta, te za razvoj lokalnih kapaciteta za provođenje snažne antikorupcijske politike u Distriktu.

Danas su se veleposlanik Williamson i supervizor Mennuti sastali sa savjetnicima iz Predsjedništva BiH.

Williamson je pozdravio opredijeljenost koju su organi vlasti pokazali u namjeri da promoviraju okruženje pogodno za provođenje reformi javne uprave, razvoj infrastrukture i borbu protiv korupcije u Brčkom.

Ponovio je da sve razine vlasti u BiH imaju obavezu da podrže ove napore u skladu s Konačnom arbitražnom odlukom.

Tijekom posjeta, predsjedajući arbitar se sastao s visokim predstavnikom, kao i sa nekoliko veleposlanika i diplomata, te je s njima razgovarao o sveukupnim političkim dešavanjima u BiH.