BiH Izdvojeno Vijesti

Predsjednik Vlade Crne Gore sutra u posjeti BiH

Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić boraviće sutra u radnoj posjeti BiH, prvoj od stupanja na dužnost, tokom koje će se, između ostalih, sastati sa predsjednikom i premijerom Republike Srpske /RS/ Miloradom Dodikom i Aleksandrom Džombićem, najavljeno je iz crnogorske Vlade.

Tokom posjete Sarajevu, planirani su bilateralni susreti sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem, premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem i predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Lukšić će u Banjaluci imati odvojene susrete sa predsjednikom Dodikom i premijerom Džombićem.

“Bilateralni susreti biće prilika za razmjenu mišljenja na planu jačanja regionalne saradnje u kontekstu daljih integracija u evropske i evroatlanske strukture, kao i unapređenja bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije”, navedeno je u saopštenju.

Lukšić će tokom boravka u Sarajevu učestvovati na konferenciji “Zapadni Balkan – progres, stagnacija ili regresija”, na panelu Regionalno pomirenje i saradnja.

Konferenciju organizuje Centar za transatlantske odnose pri “Džons Hopkins” univerzitetu i Američko-bosanska fondacija, sa ciljem ubrzanja procesa integracije zemalja zapadnog Balkana u transatlantske institucije NATO i Evropsku uniju.

Organizatori su najavili veliki broj učesnika iz svijeta politike, akademske zajednice i civilnog sektora, kao i učešće pomoćnika državnog sekretara SAD Filipa Gordona.

 

Fena/Informer.ba