BiH Vijesti

Predstavljanje Paketa proširenja danas u Briselu i Sarajevu

Kolegij komesara će danas raspravljati o ovogodišnjem Paketu proširenja i razmotriti stanje napretka u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, na njihovim putevima ka članstvu u Evropskoj uniji.

U Briselu će nakon sastanka Kolegija, evropski komesar za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi predstaviti Paket proširenja za 2022. godinu Evropskom parlamentu između 13.15 i 14.15 sati. Predstavljanje će biti moguće pratiti uživo na linku:

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/afet-committee-meeting_20221012-1315-COMMITTEE-AFET

S početkom od oko 15.15, komesar Várhelyi će održati konferenciju za medije o Paketu proširenja, što će biti moguće pratiti na linku: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/1/20221012

Prevod na bosanski/srpski/hrvatski jezik neće biti obezbijeđen tokom konferencije za medije.

U Sarajevu će šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler u 16.00, u zgradi Predsjedništva BiH, zvanično Izvještaj o BiH za 2022. godinu predati Predsjedništvu BiH. (snimatelji i fotoreporteri će moći zabilježiti početak sastanka).

Ambasador Sattler će u 16.30, u zgradi Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, zvanično predati Izvještaj Vijeću ministara BiH.

Nakon tog sastanka, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ambasador Sattler će održati konferenciju za medije, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

 

Fena/Informer.ba