BiH Top Vijesti

Premijer Novalić čestitao novu 2023. godinu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je u svoje ime i u ime Vlade FBiH novogodišnju čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

– Želim da vam svima 2023. godina donese dobro zdravlje, radost te ličnu i porodičnu sreću. Uvjeren sam da ćemo u narednoj godini nastaviti graditi i stvarati nove vrijednosti za sve građane, a posebno za naše mlade.

Godina koju ispraćamo donijela je svijetu nove izazove, a koji su se reflektovali u inflaciji i energetskoj nestabilnosti. I mi, kao i drugi, morali smo tražiti odgovore i donositi mjere kako bi zaštitili najugroženije kategorije stanovništva. Osiguravali smo jednokratnu finansijsku podršku i drugu pomoć te povećavali penzije i boračke naknade. Subvencionirali smo električnu energiju i nismo dozvolili njeno poskupljenje za građane. Na vrijeme smo isplaćivali sva socijalna davanja, ali i druge obaveze i poticaje iz budžeta. Jačali smo i našu poljoprivredu i privredu izdvajajući značajna sredstva. Mjere smo usmjeravali i na očuvanje naše energetske nezavisnosti. Uz predloženi Budžet Federacije BiH za narednu godinu, koji omogućava redovno servisiranje svih obaveza, ali i razvojne projekte i podršku privredi, siguran sam da će uz stabilnu i dobru vlast, naredna godina biti prilika za značajniji razvoj i nove rezultate u Federaciji BiH – naveo je Novalić.

Uvjeren je da će BiH uz odlučno, posvećeno i zajedničko zalaganje svih nivoa vlasti krenuti ubrzanim koracima ka evropskoj perspektivi koju ova zemlja i njeni građani zaslužuju.

– Neka nam svima Nova godina bude ispunjena optimizmom i uspjesima na svim poljima, a prije svega dobrim zdravljem! – poručio je premijer Novalić u čestitki.

 

Fena/Informer.ba