Magazin Top Vijesti

Preminula Tatjana Patitz, jedna od najljepših manekenki svih vremena

U 57. godini života preminula je Tatjana Patitz, legendarna ljepotica u eri 90-ih koja je činila slavnu petorku s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Lindom Evangelistom i Christy Turlington.

Vijest o smrti supermodela potvrdio je njezin agent, no još uvijek nema informacija o uzroku. Tatjana je za života proglašena jednom od najljepših žena na svijetu, a dobila je i titulu najmisterioznijeg modela.

Patitz se rodila u njemačkom Hamburgu da bi se s obitelji, majkom Estonkom i ocem Njemcom, u djetinjstvu preselila u švedski grad Skanör.

Godine 1983. s navršenih 17 godina prijavljuje se na natjecanje Elite Model Contest u Stockholmu i osvaja treće mjesto, a nagrada je bila putovanje u Pariz i ugovor s modnom agencijom.

Krajem 80-ih i tijekom 90-ih zapalila je modni svijet, a ubrzo je postala i edna od glavnih zvijezda spota Georgea Michaela “Freedom”.

Uskoro je postala model za Versace i Chanel, često se pojavljujući u tiskanim oglasima i na pistama, a također je bila na mnogim naslovnicama časopisa, poput Voguea, Harper’s Bazaara i Marie Claire.

Posljednjih godina živjela je na farmi u Malibuu sa životinjama i danas 19-godišnjim sinom Jonahom, kojeg je dobila u vezi s marketinškim stručnjakom Jasonom Johnsonom, s kojim je bila u braku od 2003. do 2009. godine.