Crna hronika Vijesti

Pretresi na nekoliko lokacija u Tuzli i Kalesiji

Po naredbi općinskih sudova, pripadnici policije danas su izvršili pretres obiteljskih kuća i putničkih vozila na nekoliko lokacija na području općina Kalesija i Tuzla.

Na području Kalesije pripadnici krim policije MUP-a Tuzlanskoga kantona i Policijske uprave Kalesija prilikom pretresa kuća, pomoćnih objekata i vozila koje koriste R.I.(1961), A.S. (1968) i I.S. (1966) pronašli su i izuzeli 3 pištolja, 1 ručnu bombu i određenu količinu streljiva.

Imenovani su privedeni u prostorije MUP-a radi kriminalističke obrade, a, kako navode iz MUP-a, nadležnom tužiteljstvu biti će dostavljena odgovarajuća izvješća.

Postupajući po naredni Općinskog suda Tuzla, službenici Odjela krim policije PU Tuzla i policijskih postaja Istok, Centar i Zapad, te Jedinice policije za podršku MUP izvršili su na četiri lokacije na području općine Tuzla pretrese stambenih objekata i putničkih motornih vozila.

Tom prilikom su u stanu koji koristi S.H. (1992), pronašli i izuzeli dva LCD monitora, dva metalna nosača i dr. predmete. U svezi navedenog, službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentiranju ovih događaja, kao i kriminalističku obradu određenih osoba.

 

Fena/Informer.ba