Crna hronika Udarno Vijesti

Pretučen vozač GRAS-a

Jučer je u 11.00 sati, u službene prostorije II PU pristupio je J.A. iz Sarajeva i prijavio da su ga 17. marta oko 21.30 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, dok se nalazio na radnom mjestu vozača autobusa GRAS-a, fizički napale dvije nepoznate osobe.

Tom priliom J.A. je zadobio teške tjelesne povrede (fraktura zgloba lakta lijeve ruke), a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM KCU u Sarajevu.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

B.R. LIŠEN SLOBODE ZBOG NEDOZVOLJENOG DRŽANJA ORUŽJA

Policijski službenici I PU u nedjelju 18. marta u 19.30 sati, lišili su slobode B.R., rođenog 1941. godine u Foči, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. ZONDINOIM-a.

Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “suzuki”, vlasništvo B.R., pronađen je i oduzet pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm, s okvirom i osam metaka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.R. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Fena/Informer.ba