Crna hronika Udarno Vijesti

Prijavio krađu, pa ga uhapsili zbog prevare građana

Policija će podnijeti tužilaštvu u Doboju izvještaj protiv S.N. iz Dervente, jer je građane dovodio u zabludu da će im obezbijediti posao u inozemstvu i lažno prijavio krađu dokumentacije.

S.N. prijavio je 21. marta derventskoj Policijskoj stanici da je iz njegovog automobila u Derventi ukradeno 12.000 KM i više putnih isprava, a policija je utvrdila da je riječ o lažnom prijavljivanju krivičnog djela teške krađe, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Tokom kriminalističke obrade od S.N. je oduzeto 18 važećih putnih isprava, radnih knjižica, ljekarskih i uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka i nekažnjavanju, te fotokopija bankovnih kartica izdanih na ime osoba sa područja Laktaša, Kozarske Dubice, Bosanske Gradiške i Banje Luke.
Daljim operativnim radom je utvrđeno da je S.N. lažnim prikazivanjem činjenica navedene osobe doveo u zabludu obećavši im posao u inozemstvu i od svakog od njih uzeo 500 KM. Protiv S.N. bit će podnesen izvještaj zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela i prevara.

 

Srna/Informer.ba