Crna hronika Vijesti

Pritvoreni K1 borci Tukić i Šabotić zbog kriminalnih aktivnosti

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Tešnju je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona protiv osumnjičenih Elvedina Tukića iz Tešnja i Adisa Šabotića iz Bugojna, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela  iznude, ugrožavanja sigurnosti, nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari, piše Dnevni avaz.

Osumnjičenim se stavlja na teret da su u toku 2010. i 2011. godine, s ciljem da sebi ili drugom pribave protivpravnu imovinsku korist upotrebom sile ili prijetnje prema suvlasniku ugostiteljskog objekta Titanium u Jelahu, općina Tešanj  i vlasniku ugostiteljskog objekta Dallas u općini Doboj-Jug, vršili iznuđivanje novca u iznosu većem od 30.000 KM, te uništavajući i razbijajući inventar u ugostiteljskom objektu “Dallas” prouzrokovali štetu od  50.000 KM.

Šabotić i Tukić su profesionalni K-1  i “ultimate fight” borci, koji su često nastupali u BiH i inostranstvu, ali su se njihova imena često povezivala i sa nasilničkim ponašanjem i kriminalnim djelima.

 

Informer.ba