Crna hronika Region Top Vijesti

Priveden pomagač u krijumčarenju ozlijeđenih migranata

Albanski državljanin (29) priveden je  nakon što je utvrđeno da je u srijedu, na području Buzeta, pomagao u krijumčarenju ljudi tako što je bio prethodnica vozaču koji je automobilom sletio s ceste, pobjegao i u automobilu ostavio šest ozlijeđenih migranata, izvijestila je istarska policija.

 

Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem BMW-a talijanskih registarskih oznaka koji je, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću i sletio s ceste, pobjegao i u prevrnutom automobilu ostavio ozlijeđene migranate iz Turske, koji su prevezeni u riječku bolnicu.

Buzetski policajci proveli su, u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 29-godišnji albanski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Policija je utvrdila kako je Albanac od Rijeke preko Buzeta vozio automobil Audi, talijanskih registarskih oznaka, ispred BMW-a, te je kao prethodnica vozaču BMW-a, koji je prevozio migranate, davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja.

Osumnjičeni 29-godišnjak, nakon kriminalističkog istraživanja, priveden je u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave, prenosi Hina.

 

Fena/Informer.ba