Region Udarno Vijesti

Profesori zagrebačkog Pravnog fakulteta podržavaju Gay Pride

Profesori navode da je prema svim hrvatskim zakonima i Ustavu svima zagarantovana ravnopravnost i po osnovi spolne orijentacije.

Profesori i suradnici zagrebačkog Pravnog fakulteta podržavaju Gay Pride koji će se u subotu održati u Zagrebu, a svoje je potpise podrške dalo njih 73.

Izražavamo svoju punu potporu pravu organizatora i sudionika Povorke ponosa koja će se održati 18. lipnja u Zagrebu da neometano održe povorku. Osim toga, nadležnim tijelima Republike Hrvatske izražavamo svoju punu potporu za učinkovito i odgovorno obavljanje njihovih zakonom utvrđenih zadaća u sprječavanju i sankcioniranju ponašanja kojima se ugrožava ravnopravnost te temeljna prava i slobode svih u Republici Hrvatskoj” – stoji u saopštenju prof. dr. sc. Mihajla Dike, redovnog profesora Pravnog fakulteta. Navode kako je prema svim hrvatskim zakonima i Ustavu svima zagarantovana ravnopravnost i po osnovi spolne orijentacije.

Nastavnici su usaopštenju , između ostaloga, osudili nasilnike i huligane koji su napali sudionike prošlosedmičnog splitskog Gay Pridea.

 

Večernji.hr/Informer.ba