BiH Izdvojeno Vijesti Vremenska prognoza

Prognoza vremena za 01.09.2012

Jutros je u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a u zapadnim područjima pretežno oblačno sa kišom.

Temperature zraka u 08 sati:
Goražde 12 stepeni,
Bjelašnica 13,
Bihać 14,
Tuzla 16,
Bugojno i Sanski Most 17,
Gradačac i Kupres 18,
Sarajevo 19,
Zenica 20,
Mostar 21,
Livno i Stolac 22,
Neum 26 stepeni.
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 942 milibara, u normali je i sporo raste.

 

PROGNOZA VREMENA ZA DANAS
Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Oblačnije u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, gdje se očekuje, kiša, pljuskovi i grmljavina, a padavine mjestimično mogu biti i obilnije. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima. Vjetar, slab do umjeren, na sjeveru zemlje sjeverozapadni, a u ostalim područjima južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 27, na istoku i jugoistoku zemlje do 34 stepena.
U Sarajevu sunčano uz promjenljivu oblačnost, a krajem dana može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Bioprognoza

Prvi dan vikenda će, u pogledu biometeoroloških prilika, biti relativno ugodan i većina stanovništva trebala bi se bolje osjećati, ponajviše zahvaljujući nešto nižim temperaturama. Hronični bolesnici i meteoropate također će osjetiti pozitivne promjene. Povećana naoblaka, naročito u zapadnim krajevima, kod osoba sa psiho smetnjama mogla bi uzrokovati reakcije poput neraspoloženja, glavobolje i dekoncentracije.

Informer.ba