Crna hronika Top Vijesti

Pronađeno pismo muža nestale Ane iz Beograda

Američki mediji su objavili fotografiju rukom pisane poruke Brajana Volša, koja je navodno pronađena na trpezarijskom stolu u domu Volšovih u Kohasetu. Kako prenose američki mediji, pretpostavlja se da je Brajan pisao “pripremljen govor” o Aninom nestanku, a namjenjen za njihove prijatelje. Njegove supruge Ane Volš nema već 12 dana, a ne prestaju da isplivavaju novi detalji o misteriji nestale Beograđanke.

Presavijena poruka, koju je Brajan napisao plavim mastilom, nosi naziv “Odgovor prijateljima” i čini se da je njegova poruka namenjena zabrinutim voljenima usred rastućih spekulacija o nestanku njegove žene.

Brajan Volš, koji je sada u pritvoru nakon što je optužen za obmanjivanje policajaca u istrazi, piše: “Cijenim vašu zabrinutost. Trenutno je moj fokus na pronalaženju Ane i druženju sa…”

Odmah ispod nje, djelimično je vidljiva druga bilješka koja sadrži listu numerisanih zadataka, koja počinje sa “1. Ta”, vjeruje se da tu piše riječ razgovor ili porez. Dalje se navodi, “2. Pozovi” i “3. Pozovi … sutra”.

Bilješke su očigledno napisane nakon što je njegova supruga nestala.

Također, nastale su i prije nego je Volš priveden u državni pritvor, kada je uhapšen u nedelju zbog ometanja istrage u slučaju nestanka svoje supruge.