Top Vijesti

Prvi proizvedeni Ford Mustang GT (2024) će biti prodan u humanitarne svrhe

Ford namjerava prodati prvi proizvedeni primjerak modela Mustang GT (2024) na godišnjoj aukciji Barrett-Jackson, koja će se održati 28. januara u Scottsdaleu u Arizoni.

Novac od prodaje Mustanga GT bit će doniran u organizaciji JDRF, koja se bavi istraživanjem i borbom protiv dijabetesa tipa 1.

Riječ je o trećoj generaciji VIN 001 Mustanga koja će biti prodana u humanitarne svrhe, što već postaje tradicija. Ford je prodao i prvi proizvedeni Mustang Shelby GT500, Mustang Mach 1 i Mustang Bullitt.

Učesnik aukcije koji ponudi najveći iznos moći će izabrati bilo koju opciju standardnog Mustanga GT, a one uključuju manuelni i automatski mjenjač, 11 dostupnih boja eksterijera, felge veličine od 18 do 20 inča, kao i Brembo kočnice u crnoj, crvenoj i plavoj boji.

Mustang GT (2024) pokreće 5,0-litarski Coyote V8 motor, koji razvija do 486 KS i 563 Nm obrtnog momenta, što znači da je riječ o nasnažnijem fabričkom Mustangu GT u historiji. Još uvijek je dostupan 6-stepeni manuelni mjenjač kao altrenativa 10-stepenom automatskom mjenjaču s pretvaračem obrtnog momenta.

Nakon što VIN 001 Mustang GT (2024) nađe svog vlasnika, isporuke modela počinju na ljeto.