Svijet Udarno Video Vijesti

Prvog čovjeka MMF-a priveli kao najvećeg kriminalca

Prvi čovjek MMF-a Dominique Strauss-Kahn odlučio se na dodatni liječnički pregled zbog čega kasni njegovo pojavljivanje pred sudom i odgovaranje na optužbe za silovanje.

Kako javlja britanski Telegraph, više od osam sati čekalo se da 62-godišnji Strauss-Kahn bude priveden na sud no njegovi advokati su nakon dugog čekanja obavijestili sudske službenike da će se njihov klijent podvrgnuti dodatnim forenzičkim testovima i pregledima prije nego se na sudu izjasni o krivici. “Umoran je”, rekao je reporterima Strauss-Kahnov advokat ispred suda nakon što im je kazao kako će pojavljivanje pred sudom kasniti.

Drugi njegov advokat rekao je novinarima: “Namjera mu je snažno se boriti protiv tih optužbi i dokazati da nije učinio ništa loše.” Strauss-Kahnova supruga, francuska novinarka, također vjeruje u njegovu nevinost.

Sobarica je dala iskaz policiji

32-godišnja sobarica, čiji je identitet zasad sakriven od javnosti, dala je iskaz policiji o navodnom seksualnom zlostavljanju od strane prvog čovjeka MMF-a. “Izašao je iz kupaonice gol, te ju je iz hodnika povukao u sobu gdje ju je počeo seksualno zlostavljati. Ona se uspjela odbraniti i pobjeći no sustigao ju je i ugurao u kupatilo gdje je nastavio sa zlostavljanjem. Želio ju je zaključati u hotelsku sobu“, ispričao je novinarima glasnogovornik njujorške policije.

Sobarica je ipak uspjela pobjeći, a njen kolega je nazvao policiju te prijavio slučaj. Dok je policija tragala za Strauss-Kahnom, sobarica je odvezena u bolnicu gdje su joj utvrđene lakše ozljede, piše index

Spomenimo, Strauss-Kahn je kritiziran zbog svog ponašanja prema ženama, piše Telegraph i dodaje kako ga francuski mediji nazivaju “velikim zavodnikom”.

Priveden kao najveći kriminalac..

 

Šef MMF-a već je sjeo u avion kada su po njega došli policajci. “Zbog čega me trebate“, upitao ih je. U avionu koji je trebao poletjeti za deset minuta mu nisu stavili lisice. Međutim, kasnije su mu stavili i lisice i dvojica u civilu su ga držala pod ruku, svaki s jedne strane.

 

 

Informer.ba