Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Pucnjava na Igmanu: Ranjena manekenka i aktivistkinja SDP-a

Dvadesetsedmogodišnja Emina Karišik, sarajevska manekenka i aktivistica SDP-a, lakše je povrijeđena u pucnjavi koja se jutros desila u hostelu “Feri”, koji se nalazi na planini Igman, saznaju “Nezavisne”.

Pucnjava se, prema informacijama iz policije, desila u 6.50. Odmah nakon pucnjave uhapšen je mladić M.M. (29) iz Sarajeva, za koga se sumnja da je pucao i ranio djevojku.

Iz policije nisu željeli otkriti puni identitet povrijeđene djevojke. Potvrdili su samo da je ranjena djevojka inicijala E.K. Nezvanično saznajemo da je Karišikova ranjena na seminaru SDP-a posvećenom strateškom planiranju ove stranke.

“Bio sam predavač na seminaru u subotu. To su naši godišnji redovni seminari. U ‘Feriju’ je bilo oko 100-120 naših članova. Nisam bio kad se desila pucnjava i ne znam više detalja“, kazao je Slaven Kovačević, predsjedavajući Opštinskog vijeća SDP centra.

U hostelu “Feri” su kazali da je mladić koji je pucao na Karišikovu u hostel došao BMW-om.

  “On nije član SDP-a. Došao je i tražio Karišikovu. Valjda su se svađali. Pucao je na nju, a ona je pobjegla u hostel“, kazao je sagovornik “Nezavisnih” iz hostela “Feri”.

Emina Karišik je ljekarski zbrinuta u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Biljana Jandrić, glasnogovornica sarajevske bolnice, kazala je da je djevojka pogođena u lijevu natkoljenicu. Nakon što su ljekari sanirali prostrelnu ranu, djevojka je puštena na kućno liječenje.

U policiji  nisu željeli komentarisati motive ove pucnjave. Nezvanično saznajemo da je M.M. na Karišikovu pucao iz ljubomore.

Foto: Facebook

Nezavisne/Informer.ba