Region Udarno Vijesti

Punkt Jarinje zatvoren za prezal vozila sa namjernicama

Na punktu Jarinje sinoć je zabranjen prelazak vozila koja prevoze bilo kakve namirnice ili bilo koju vrstu robe, jao je Tanjug.

Inače, na svim barikadama na sjeveru Kosova, gdje Srbi sedam dana blokiraju sve putne pravce prema administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, protekla noć bila je mirna.

Oni su proveli osmu noć na barikadama u mjestima Zupče u opštini Zubin Potok, na putu ka prelazu Brnjak, kao i u Rudaru u opštini Zvečan i u Leposaviću na putu koji vodi ka prelazu Jarinje.

Na Kosovu su noć proveli i predstavnici vlasti Srbije – ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović i savetnik predsjednika Srbije Jovan Ratković, koji bi u utorak, kakosje očekuje, trebalo da nastave razgovore s komandantom KFOR-a Erhardom Bilerom.

Oni su u ponedjeljak u Raškoj o situaciji na Kosovu razgovarali s posrednikom Evropske unije Robertom Cooperom.

Kriza na sjeveru Kosovu počela je prošlog ponedeljka nakon slanja specijalne jedinice kosovske policije Rosu na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, a potom je grupa maskiranih mladića zapalila prelaz Jarinje, koje je potom bilo zatvoreno, kao i Brnjak.

Ta dva administrativna prelaza otvoreni su za putnički saobraćaj u nedjelju, 31. jula.

 

Fena/Informer.ba