Svijet Udarno Vijesti

Putin uveo sankcije SAD-u

Rusija sankcijama odgovara na američke sankcije

Rusija je u četvrtak uvela sankcije za devet američkih dužnosnika i senatora nakon porasta napetosti zbog moskovske aneksije Krima te upozorila Zapad da će odgovoriti na svaki neprijateljski potez.

Savjetnici predsjednika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes i Caroline Atkinson te senatori John McCain, Harry Reid, Mary Landrieu, Dan Coats i Robert Menendez su među američkim državljanima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, izvijestilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Među njima su i predsjednik Predstavničkog doma John Boehner te visoki savjetnik predsjednika Baracka Obama, Dan Pfeiffer.

Obama je u ponedjeljak donio odluku o zamrzavanju imovine i o zabrani putovanja u SAD 111 ruskih, ukrajinskih i krimskih dužnosnika i zastupnika koje smatra umiješanima u “protuzakonitu aneksiju Krima”.

“U više smo navrata upozoravali da sankcije imaju dvostruku oštricu te da će se SAD-u vratiti poput bumeranga. Sigurno ćemo na adekvatan način odgovoriti na svaki neprijateljski potez”, objavilo je ministarstvo.