Politika Vijesti

Radmanović: U napadu na Ambasadu SAD-a zakazao kompletan sigurnosni sistem

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je u slučaju napada Mevlida Jašarevića na američku ambasadu zakazao kompletan sigurnosni sistem i da se moglo i moralo učiniti sve da se taj incident spriječi.

On ne vjeruje da će pitanje odgovornosti zbog napada na Ambasadu SAD biti ozbiljno potegnuto, dodajući da je siguran da neće biti bilo kakvih smjena s obzirom na to što u BiH niko nikome ne odgovara, a ne očekuje ni da će ministar sigurnosti Sadik Ahmetović podnijeti ostavku.

“Riječ je o pojavi na koju mi iz RS ukazujemo na razne načine i iz raznih uglova i koja se ne rješava. Nadam se da će ovo biti povod za krupniju aktivnost. O tome pričamo godinama i govorili smo prije terorističkih aktivnosti. Pojavili su se političari koji su sve to marginalizovali, od Viteza do Bugojna”, izjavio je Radmanović za “Pres”.

Prema njegovim riječima, insistiranja u Sarajevu na tome da je napadač na Ambasadu SAD iz Srbije “priče su za malu djecu” koje imaju svoj cilj.

Radmanović je rekao i da je pesimista da će BiH dobiti budžete za 2011. i 2012. godinu, podsjećajući da je predlagao da privremeno finansiranje bude usvojeno kao budžet, ali to nije prihvaćeno.

On kaže da je moguće donijeti odluku o privremenom finansiranju  za 2012. bez budžeta za 2011. godinu.

Radmanović je rekao da se u Predsjedništvu ništa nije promjenilo u odnosu na mjesec dana ranije po pitanju podijeljenosti u vezi sa priznavanjem nezavisnosti Palestine.

 

Srna/Informer.ba