Politika Vijesti

Rajko Vasić: Cerić pokazuje da u BiH ne postoji šansa za suživot

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić svojim izjavama pokazuje da u BiH nema nikakve realne šanse za zajednički život, ali one neće imati efekte, jer je to sve već viđeno i svi su već naučili da stanje stvari u BiH i RS stoji sasvim drugačije, izjavio je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

Onaj ko želi jedinstvenu BiH i koji želi proklamovanu multietničnost i multikonfesionalnost ne može tako da priča sa ukućanima, jer Srbi, Hrvati i Bošnjaci su ukućani BiH“, rekao je Vasić za “Glas Srpske”, komentarišući Cerićevo pismo koje je juče poslao članovima Predsjedništva BiH, Savjetu ministara BiH, OHR-u, članicama Savjeta za primjenu mira, v.d. glavnog tužioca BiH Jadranki Lokmić-Misirača, te pojedinim međunarodnim organizacijama.

Vasić dodaje da je to klasična priča koju je Sarajevo usavršilo tokom rata neprestanim ponavljanjem raznih laži, floskula i “crnih balona” o Srbima.

Cerić u pismu tvrdi da predsjednik RS Milorad Dodik daje diskriminirajuće izjave o muslimanima. On navodi da su Dodikove izjave “priprema i motivacija za nove ekstremiste za napade na muslimane Bošnjake“, te da “takve izjave mogu regrutovati ekstremiste i teroriste u različitim dijelovima svijeta“.

Srna/Informer.ba