Showbiz Top Vijesti

Refik Kolić predstavio novi album „Amanet“

„Želio bih da se zahvalim svima koji su pomogli pri realizaciji ovog projekta. Zahvalnost dugujem svojoj porodici i saradnicima. Posebnu zahvalnost dugujem Zlaji Sjeriću, Senadu Dreševiću, Ešefu Hodoviću i Ismetu Hajdarpašiću. Hvala Almiru Ajanoviću i Tempo Produkciji koji su stali uz mene kao izdavači i distribuisali muziku na sve digitalne muzičke plaforme. Takođe, zahvalnost dugujem NBV organizaciji koja je pomogla pri štampanju CD-a.

Motiv i želja za realizaciju ovog projekta nalazi se u očuvanju stare izvorne i tradicionalne sevdalinke, kako bismo učili naredne generacije da snimaju i gaje ljubav prema ovoj muzici. Vaš Refik Kolić.“

Refik je muzičku karijeru otpočeo jos davne 1984.godine, kada je objavio prvi album sa starim sevdalinkama, u saradnji sa Omerom Pobrićem. Od tada je izdao pet albuma i devet singlova. 2021. godine je predstavio i zanimljivu saradnju sa  mladim pop-rock pjevačem, “Zvezdom Granda”, Isakom Šabanovićem u pjesmi “Zbog Nje”.

 

Album dostupan na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“.

1 Comment

Click here to post a comment
  • Refik Kolic je jedan od najboljih i najvecih muzicara koji cuva, njeguje i ostavlja u amanet mladjim generacijama nasu tradicionalnu sevdalinku. Sam naziv albuma govori sve “Amanet ” kako to fino zvuci, eto bas to je amanet nama i svima poslije da sevdah i sevdalinku cuvamo ko zjenicu oka svog. Hvala ti Refko za sve i mnogo uspjeha u buducnosti akoBogda.
    Esef Hodovic