Region Top

Hrvatska: Zbog nevremena zatvorene sve ceste iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti

Do daljnjeg nema slobodnog cestovnog pravca za sve grupe vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti Hrvatske i obrnuto, zbog loših meteoroloških uvjeta.

Iz Hrvatskog auto-moto kluba (HAK), zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima savjetuju da se ne kreće na put na relaciji Dalmacija unutrašnjost zemlje i obrnuto.

HAK navodi da je u toku zimsko održavanje cesta, pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, te mole korisnike za strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 između čvorova Bosiljevo i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državnu cestu DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

Dodaju kako uz obalu puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Inače, zbog nevremena koje zahvatilo pojedine dijelove Hrvatske u noći sa subote na nedjelju, Ravnateljstvo civilne zaštite saopćilo je u nedjelju da je zaprimilo više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na području nekoliko županija. Pojedina područja ostala su i bez napajanja električnom energijom.