Svijet Udarno Video Vijesti

Reuters objavio fotografije s mjesta napada na Bin Ladena

Agencija Reuters objavila je fotografije načinjene oko sat nakon američkog napada na vođu Al-Qaide Osamu bin Ladena u Pakistanu koje pokazuju tri ubijena muškarca, ali na snimkama se ne vidi nikakvo oružje.

Fotografije koje je sat nakon napada na Bin Ladena napravio u njegovom skloništu pakistanski sigurnosni dužnosnik prikazuju trojicu muškaraca na poprištu akcije. Mrtve muškarce fotografije prikazuju odvojeno i na njima se ne vidi da je iko od njih bio naoružan.

Dužnosnik koji je želio ostati anoniman fotografije je prodao Reutersu, u kojem su zbog prikazanih pojedinosti i odgovarajućeg osvjetljenja za to vrijeme i područje uvjereni u njihovu autentičnost, prenosi Hina.

Prema otisnutom vremenu prva fotografija napravljena je u ponedjeljak, 2. maja u 2.30 sati po lokalnom vremenu, otprilike sat nakon napada u kojem je ubijen Osama bin Laden. Fotografije načinjene nekoliko sati kasnije prikazuju olupinu helikoptera koji su američke snage izgubile tokom napada zbog mehaničkog kvara i kasnije uništile.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je u utorak da vođa Al-Qaide Osama bin Laden nije bio naoružan kad su američki specijalci upali u njegovu vilu u Pakistanu, ali opirao se prije nego što su ga ustrijelili. Američki predsjednik Barack Obama odbio je objaviti fotografije tijela Osame bin Ladena.

 

fena/informer.ba