Sport Top Vijesti

Roberto Martinez je novi selektor Portugala

Reprezentacija Portugala, koja će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine igrati u grupi s našom BiH, izvjesno ima novo ime na selektorom mjestu. Nakon odlaska Fernanda Santosa, prvaka Evrope iz 2016. godine vodit će bivši selektor Belgije Roberto Martinez.

Santos je na klupi Portugala bio od 2014. godine, a s reprezentacijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine. Riječ je o stručnjaku koji je ranije vodio selekciju Grčke, dok je prije toga radio kao trener u klubovima.

Portugalski mediji pisali su da je jedan od uslova Cristiana Ronalda da ostane u reprezentaciji zapravo smjena Fernanda Santosa s mjesta selektora, uz navođenje da se traži dolazak Josea Mourinha, no na kraju će ovu selekciju voditi bivši selektor Belgije Roberto Martinez.Martinez podnio je ostavku na ovo mjesto nakon ispadanja u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru. Vodio je Belgiju šest godina te ih doveo do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Ovu informaciju je objavio pouzdani britanski novinar David Ornstein, a da će sve biti potpisano u narednih sedam dana.

Podsjećamo, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za rivale u grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo imat će u selekcijama Portugala, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna.

Naša selekcija će protiv Portugala igrati 17. juna u gostima u okviru 3. kola, a dočekat ćemo ih 16. oktobra.

Evropsko prvenstvo počinje u Minhenu 14. juna 2024. godine, a finale je u Berlinu tačno mjesec dana kasnije.