BiH Izdvojeno Vijesti

RS namjerava tužiti Saudijsku Arabiju zbog odreda “El mudžahid”

Republika Srpska namjerava tužiti Saudijsku Arabiju i tražiti “nadoknadu štete” zbog ratnih razaranja u BiH, tvrde mediji u RS. Uporište za ovako besmislenu nakanu mediji pronalaze u odredu “El mudžahid”, koji je, kažu u RS, “finansirao” Visoki saudijski komitet za pomoć BiH.

Odred stranih dobrovoljaca, koji su se borili na strani Armije RBiH, ubijao je “srpske vojnike” pa je to, navodno, dovoljan razlog da se napravi tužba kako bi se izvukla kakva-takva sredstva.

Dežurni pametolog u RS Darko Trifunović, naravno, smatra da postoji, “dovoljno dokaza za tužbu“, a zemlju koja je tokom srbijansko-crnogorske agresije slala humanitarnu pomoć svim građanima BiH povezuje, ni manje ni više, nego sa “Al-Qaedom”?!

Pravobranilac RS Slobodan Radulj smatra da RS “ima uporište” za tužbu u presudama Haškog tribunala, ali i u rezultatima istraga stranih službi?!

Treba razmišljati u tom pravcu i vidjeti kakve su šanse da se RS ili BiH nađu kao strana u procesu protiv Saudijske Arabije“, kaže za medije u RS Radulj.

Radulj ne staje na tome već priliku koristi kako bi prebacio bošnjačkim političarima što Srbiju stalno krive za agresiju i genocid, a “mudro ćute” o zločinima stranih plaćenika.

Predsjednik Odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini RS Nenad Stevandić na kraju dodaje da RS treba tužiti ne samo Saudijsku Arabiju, već i druge države koje nisu procesuirale svoje građane, a za koje se zna da su ratovali u BiH.

 

Avaz/Informer.ba