Crna hronika Vijesti

Rudo: Uhapšen u pokušaju silovanja

Službenici Policijske stanice Rudo uhapsili su muškarca R.Č. iz Rudog koji je pokušao da siluje D.B. u njenoj kući u mjestu Plema.

D.B. je prijavila pokušaj silovanja Policijskoj stanici Rudo čiji su službenici izašli na lice mjesta gdje su zatekli osumnjičenog i uhapsili ga.

Ona je u izjavi policiji rekla da nije poznavala odranije R.Č. i da joj je pomagao u obavljanju poslova u domaćinstvu. Prema njenim riječima, D.B. je u nedjelju, 12. juna, pijan došao u njenu kuću i zahtijevao da ima seksualni odnos sa njom, a nakon što ga je odbila, fizički ju je napao, udarao rukama po glavi i tijelu i strgao joj odjeću. Ona je uspjela da nogama odgurne napadača koji se skinuo, te istrči iz kuće i pobjegne kod komšinice.

Oba lica prevezena su u Dom zdravlja radi ljekarskog pregleda, nakon čega je D.B. upućena u Klinički centar Foča.

Lice J.Ć. prijavilo je Policijskoj stanici Pale da je iz njegove kuće u mjestu Mokro ukradeno 500 eura, pištolj marke ”CZ”, zlatni nakit vrijedan oko 6.000 KM i dva ženska ručna sata marke ”Esprit”. Kriminalistička policija izvršila je uviđaj, te konstatovala da su lopovi upotrebom podesnog alata nasilno otvorili prozor.

Takođe, iz pansiona ”Vidikovac” na Jahorini koji je vlasništvo K.V, u periodu od 3. do 13. juna, ukradena su tri LCD televizora i pet pari skija. U toku je istraga.

Evidentirane su i četiri saobraćajne nezgode, u Novom Goraždu sa teškim tjelesnim povredama, u Istočnoj Ilidži i u Istočnom Novom Sarajevu sa lakšim tjelesnim povredama, te u Istočnoj Ilidži sa manjom materijalnom štetom.

 

Srna/Informer.ba